Trimite Radio

 Trimite Radio  Trimite un radio online si noi il vom promova !

Radio pe internet cunoscut și sub denumirile de radio online, internet radio, web radio, net radio, streaming radio sau e-radio, este numele general dat posturilor de radio care emit pe rețeaua internet. Broadcasting-ul (radiocomunicația) pe Internet este numit, de obicei, webcasting. Există posturi radio care transmit exclusiv pe web sau posturi AM sau FM care oferă streaming și pe internet. Majoritatea radiourilor care transmit exclusiv online sunt orientate spre diferite subiecte în funcție de categoriile de public ascultător. Multe radiouri difuzează un singur gen sau mai multe genuri muzicale, în timp ce altele sunt de tip talk show.

Trimite Radio

Comparativ cu tehnicile radio clasice, radiourile online au mai multe componente interactive: chat, forum, blog, podcast, emisiuni „on demand” (la cerere) etc. De asemena, multe radiouri online au atașate camere web fiind astfel vizibil ce se întâmplă în studio. Broadcastul se recepționează pe notebook-uri, PC-uri sau telefoane mobile cu internet 3G.

Radiourile online se bucură de o mai mare liberate de expresie, ele nefiind subordonate normelor de rating și audiență impuse radiourilor care emit în aer.

Pentru a inscrie un radio pe site-ul nostru, trimite urmatoarele detalii :

 • Nume Radio
 • Descriere Radio
 • Stream URL
 • Gen Radio (mai multe categorii )
 • Logo URL
 • Site URL
 • Pagina Facebook URL
 • Twitter URL
 • Numar Telefon
 • Slogan Radio
 • Tara
 • Judet
 • Oras

DACA DORITI SA FIE PROMOVAT PE SITE-UL NOSTRU, INTRATI LA SECTIUNEA CONTACT !

Toate aceste detalii, le trimiteti la adresa noastra de email  : [email protected]

Inainte sa trimiteti

IMPORTANT !!

Toate radiourile care doresc sa fie adaugate trebuie sa insereze codul aferent bannerului ce se regaseste mai jos. Fara acest banner nu sunt acceptate posturile de radio noi.


radiourionline.ro

Prima emisie de radio prin Internet, „Internet Talk Radio”, a fost făcută de Carl Malumud în 1993 și folosea tehnologia denumită Mbone („multicast backbone”). Internet Talk Radio era un talk show săptămânal ce difuza interviuri cu experți în calculatoare.

În 1994, postul de radio WXYC al Universității Carolina de Nord, și-a început transmisia prin intermediul internetului simultan cu cea în FM, urmat imediat de multe radiouri tradiționale, unele renunțând la transmisia în FM și recurgând doar la on line.

Prima stație de radio care a emis exclusiv pe Internet, „Radio HK”, a fost înființată în 1995 de Norman Hajjar împreună cu New Media Lab, o agenție de publicitate din Marina del Rey, California. Pentru transmisie Radio HK folosea tehnologia multicast. Mai târziu, Radio HK a devenit unul dintre primele servere RealAudio.

În Europa, primul web radio a fost Virgin Radio, apărut în 1996 în Marea Britanie.

În 1999 Scour Inc. a lansat MyCaster, un software MP3 player similar cu Winamp. Această aplicație permitea utilizatorului să transmită în timp real propriile fișiere audio către site-ul web, care amplifica semnalul și îl lista pe site-ul său pentru a putea fi accesat de oricine. [1]

În România instituția Consiliul Național de Reglementare al Domeniului Audiovizual are în atribuții supervizarea și păstrarea ordinii în domeniul comunicațiilor în eter. Majoritatea posturilor de radio românești au și o variantă online și din ce în ce mai multe funcționează exclusiv pe internet.